قدرت پیش‌بینی تغییرات آینده

چگونه مهارت درک تغییرات دنیا را بدست آوریم؟

شاید مشکلات اخیر کلافه ات کرده است و احساس می کنی باید کاری کنی و الا در این مشکلات غرق خواهی شد.

گران شدن کالاهای اساسی، ارز، مسکن، خودرو و … از همه بدتر 5 برابر شدن قیمت پیاز!  ناامیدت کرده و دنبال یک راه فرار از این مشکلات هستی!

اگر مقاله را تا انتها بخوانی و تمرین پایانی را انجام دهی شک نکن که نه تنها راه چاره را پیدا می کنی بلکه در مشکلات آینده هم غرق نخواهی شد..

اتفاق های گذشته

به دانش‌آموزان ژاپن

فکر می‌کنم این حق را دارم که به شما دانش‌آموزان ژاپنی، سلام و درود بفرستم. چون خودم از نزدیک، کشور زیبای شما را دیده‌ام؛ شهرها و خانه‌هایش، کوه‌ها و جنگل‌هایش و کودکانی که با دیدن این زیبایی‌ها، می‌آموزند که کشورشان را دوست بدارند. یک کتاب بزرگ و قطور از نقاشی‌های رنگی کودکان ژاپنی، همیشه روی میز من است.

اگر سلام من، از این راه دور، به دست شما رسید، با خودتان بیندیشید که این نخستین دوره در تاریخ انسان است که افرادی از کشورهای مختلف، می‌توانند دوستانه با هم باشند و درک متقابل را تجربه کنند. در گذشته، ملت‌ها نوعی حماقت متقابل را تجربه می‌کردند. در واقع، از یکدیگر نفرت داشتند یا از هم می‌ترسیدند. امید است که روح برادری و فهم یکدیگر، بیش از پیش بین ملت‌ها جایگاه خود را پیدا کند.

منِ پیرمرد، با این افکار [که اکنون در ذهن دارم]، از این راه دور به شما دانش‌آموزان سلام می‌کنم و آرزو دارم که نسل شما روزی، نسل ما را شرمنده کند.

اتفاق های آینده نزدیک

مجمع جهانی اقتصاد مخاطرات کسب‌ و‌ کارهای مناطق مختلف جهان طی ۱۰ سال آینده را معرفی کرده است. این گزارش که به‌ طور منظم از سال ۲۰۰۶ تاکنون منتشر شده، بر پایه نظرسنجی از بیش از ۱۲ هزار فعال اقتصادی جهان تهیه می‌شود.

خاورمیانه و آفریقای شمالی: بر این اساس، فهرست مهم‌ترین خطراتی که کسب‌ وکارهای منطقه خاورمیانه (منطقه ما) و آفریقای شمالی را تهدید می‌کند، به ترتیب به این شرح است:

راستی چی شد که مردم در یک کشتی در حال غرق شدن ماندند، در حالی که قایق های نجات در همان حوالی منتظر بودند؟

یا بهتر است بگوییم چیکار کنیم تا در کشتی در حال غرق شدن نمانیم و به موقع از آن خارج شویم تا دچار مشکل و حتی نابودی نشویم.

هنر دیدن تغییرات دنیا

سوال اساسی که باید پرسید و دنبال جوابش گشت اینست که:

چون برادران محمدی، بهروز فروتن، شاهرخ ظهیری، مریم میرزاخانی، محمدرضا شعبانعلی، رضا سلطانی و.. هنر دیدن دنیا را داشتند. ولی رییس اصناف تاکسیرانان و کالسکه چی و … درکی از تغییرات اطرافشان نداشتند. به قول سهراب سپهری چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید.

جواب برای چراهای بالا؟

آن کالسکه چی هنر دیدن دنیا را نداشت. درکی از دنیای اطراف خود نداشت و طبق الگوی ادراکی او باید کالسکه و شغلش تا ابد باقی می ماند.

ولی برادران محمدی این درک را از دنیای خود داشتند که آینده از فروش آنلاین است و فروش آفلاین در آینده جایی نخواهد داشت.

متاسفانه رییس صنف تاکسیرانان از دنیای اطراف خود غافل است و در باورش هم نمی گنجید که رقیبی تازه پیدا شود به نام « اسنپ»، آن هم چه رقیبی! رقیبی که خدمات بهتر، سریعتر و ارزانتر ارائه دهد.

برای اینکه درک درستی از تغییرات دنیا داشته باشید باید هنر دیدن دنیا را به یک مهارت  توانا و همیشگی تبدیل کنید.

شک نکنید که برادران محمدی ( دیجی کالا)، بهروز فروتن، اسنپ و … این مهارت را به یک قدرت تبدیل کردند تا بتوانند هم دنیا را محلی برای زندگی بهتر تبدیل کنند و هم خودشان در شاه نشین این دنیا قرار گیرند.

ابراهیم اسدی؛ مشاور بازاریاب و توسعه‌دهنده کسب و کار آنلاین