اهمیت سرمایه گذاری روی خودمان
  • چرا « اهمیت سرمایه گذاری روی خودمان» موضوع این مقاله انتخاب شده است؟
  • چرا باید در جهان پرتنش و تحول‌آفرین امروز، برای موفقیت و پیشرفت، مجبور به سرمایه گذاری باشیم؟

اگر میخواهی کسب وکارت حسابی بچرخد باید با تمام وجود موضوع « اهمیت سرمایه گذاری روی خودمان» را احساس کنی و برای رسیدن به آن تلاش کنی.

یادتون باشد، تا شخصیتت رشد نکنه، هرگز کسب‌وکارت بزرگ نخواهد شد.

– بهترین سرمایه گذاری چیست؟

– کجا باید پولمان را بگذاریم تا بیشترین بازدهی را داشته باشد؟

– طلا بخریم یا دلار و یا ملک؛ کدام سودآورتر است؟

جواب این سوال ساده است: خودتان!

بله، درست شنیدید، سرمایه گذاری روی خودتان، بالاترین و پرسودترین سرمایه گذاری است، که هر شخصی می‌تواند انجام دهد.

آدما به روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنن. یکی دلار میخره، یکی هم سکه یا خونه. به نظر من روشی بهتر و پر بازده‌تر از سرمایه‌گذاری روی خودمان وجود نداره.

چرا؟

چون، با رشد دانش و مهارت خود، نه تنها درِ فرصت‌های شغلی جدید و پر درآمد به رویتان باز می‌شود، بلکه در تمام فرصت های زندگی‌تان، از جمله؛ روابط، سلامتی و شادکامی و … تغییر اساسی خواهید کرد.

در ضمن مهارت‌های ما میتونه قیمت ساعت کاری ما رو از ساعتی چند ده هزارتومن به چند میلیون تومن برسونه. هر چقدر بیشتر یاد بگیریم، ارزش زمان‌ کاری‌مان افزایش خواهد یافت.

چرا « سرمایه گذاری روی خودمان» مهم است؟

دلایل زیادی برای سرمایه گذاری فردی و شغلی وجود دارد. که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • ثبات و افزایش ارزش دارایی
  • رسیدن به اهداف شخصی و کاری
  • تنوع بخشیدن دارایی و کاهش ریسک مالی
  • کاهش استرس و آرامش خاطر در زندگی و کسب و کار

مزایای سرمایه گذاری روی خودتان چیست؟

بدون شک بهترین نوع سرمایه گذاری، سرمایه گذاری روی خودتان است. چرا؟ چون؛ این نوع سرمایه گذاری مزایایی برایتان دارد، که با سایر سرمایه گذاری ها بسیار متفاوت است.

مهم‌ترین مزایای سرمایه گذاری روی خودتان عبارتند از:

1. بازدهی تضمینی با گارانتی

برخلاف انواع سرمایه گذاری‌های مالی و اجتماعی که ممکن است با بحران‌ها و یا تغییر شرایط اجتماعی نوسان داشته باشه، سرمایه گذاری روی خودتان، بازدهی همیشگی و تضمینی دارد. یعنی هر چقدر بیشتر روی خودتان کار کنید، بدون شک نتیجه بهتری بدست خواهید آورد.

مثلا:

بازاریاب توانمندی که در هر شرایط اجتماعی و بحران مالی قادر به کسب اعتبار و درآمد است.

یا؛ دکتر جراح توانمند و متعهد، که در هر موقعیت مکانی و زمانی خواهان دارد، و با نوسانات بازار موقعیت آن بالاتر و محکم‌تر می‌شود.

2. برخورداری از مزایای مادام العمر

دانش و مهارت‌هایی که از طریق سرمایه گذاری روی خود به دست می‌آورید، تا آخر عمر با شما خواهند ماند و هیچ کس نمی‌تواند آنها را از شما بگیرد.

مثل؛ پزشک متخصص و با تجربه‌ای که در هر شرایطی دارای جایگاه و پایگاه بالای اجتماعی و مالی خواهد بود.

3. اعتبار و جلب اعتماد در تمام زمینه‌ها

افرادی که روی خودشان سرمایه گذاری می‌کنند، نه تنها در شغل و حرفه، بلکه در تمام جنبه‌های زندگی‌شان، از جمله روابط اجتماعی، سلامت و بهداشت، هنر شاد زیستن، هوش هیجانی و حل مسئله امتیاز بالایی کسب می‌کنند.

 مهم‌ترین روش های سرمایه گذاری روی خودمان

با توجه به علاقه و شرایط فردی و اجتماعی شما، روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری روی خودتان وجود دارد. که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • یادگیری
  • تجربه
  • سلامتی
  • ارتباطات
  • حل مسئله
  • هوش هیجانی
اهمیت سرمایه گذاری روی خودمان

چرا مهارت یادگیری بالاترین نوع سرمایه گذاری است؟

یادتان باشه، بهترین پول، پولیه که توی جیب خود آدم رشد کنه!

– سرمایه گذاری روی بورس ریسکه!

– سرمایه گذاری روی زمین و مسکن حبابه!

– سرمایه گذاری روی ارز و ارز دیجیتال استرس زاست!

ولی سرمایه گذاری روی خودتان، دارایی تمام نشدنی و ماندگار است، که تمام نشدنی و همیشگی است.

91 درصد از ثروتمندان خودساخته جهان، معتقدند که سرمایه گذاری روی خود مهم‌ترین عامل موفقیت‌شان بوده است.

فقط با 30 دقیقه در روز بمدت 6 الی 1 سال برای یادگیری یک مهارت جدید، می‌توانید درآمدتان را تا 30 درصد افزایش دهید.

داستان بیل گیتس، استیو جابز و اپرا وینفری، محمد نبی، بهروز فروتن، اصغر جهانگیری و … را بخوانید و ببینید چگونه با سرمایه گذاری روی خودشان به قله‌های موفقیت رسیده‌اند.

ابراهیم اسدی، بازاریاب

بعد از ورشکستگی سال 91 و نابودی 224000$ دارایی‌ام در سال 92 با 480 هزار تومن قرضی کارگاه بسته بندی راه اندازی کردم ( اینجا دارم کارگاه آماده می‌کنم) 

داستان عبرت‌آموز من

با اجاره شما من داستان خودم براتون تعریف می‌کنم تا با نمونه زنده و واقعی آشنا شوید و ببینید چگونه سرمایه خودم را در طی چند ماه نابود کردم و …

سال ۹۰ بدون آموزش و تجربه با سرمایه سنگین وارد بیزنسی شدم. اون موقع‌ها معتقد بودم : « … نباید وارد بازار شد مگر با سرمایه درشت» .

چون بدون علم و تجربه وارد این کار شدم براحتی تمام سرمایه‌ام را در تابستان ۹۱ از دست دادم.

هر چند بزرگترین باخت زندگی‌ام بود ولی درس بزرگی ازش گرفتم. یاد گرفتم که باید یاد بگیرم . فهمیدم تا کسب وکاری را یاد نگرفتم پول توش نریزم.

تصمیم گرفتم روی خودم سرمایه گذاری کنم تا دیگه سرم کلاه نره… از سال 91 تا امروز بیشترین برنامه یادگیری زندگی‌ام را داشتم انواع یادگیری مثل شرکت در همایش‌ها، مطالعه کتاب افراد کارآفرین و کسب تجربه از آدمای تو بازار و از همه مهمتر شاگردی کردن.

حضور در کلاس‌های اساتید مطرحی مثل؛ ژان بقوسیان، دکتر جهانگیری، محمود معظمی. و مطالعه کتاب‌های بازاریابی و کارآفرینی از آثار « آدام گرانت»، « مایکل گربر» و « فیلیپ کاتلر» از مهم‌ترین برنامه‌های من در سال‌های 93 تا 95 بود.

در واقع من همزمان با آموزش مالی – اقتصادی و کار در کارگاه در مدرسه هم بعنوان دبیر اقتصاد و جامعه شناسی تدریس داشتم.

در این مسیر یادگیری با چشمان خودم تغییر را می دیدم. می دیدم که اتوماتیک وار مطالعه میکنم و بدون ناراحتی و افسردگی روزانه بالای 12 ساعت کار میکنم و علاوه بر کار رابطه صمیمی با همکاران و خانواده دارم.

در این 7 سال بیشتر از 30 سال قبلم مهارت یاد گرفتم امروز براحتی سایت طراحی میکنم تولید محتوا دارم و با ابزارهای گوگل می توانم بازار کسب وکارم را آنالیز کنم.

همه این مهارت‌ها فقط نتیجه سرمایه گذاری و بها دادن بخودم بود تا به اونجایی که دوست دارم برسم.

اگر سال ۹۱ بیش از 224 هزار دلار سرمایه را به باد دادم ولی در سال ۹2 با سرمایه 480 هزار تومنی یک کسب و کار تولیدی راه اندازی کردم و شدم کارآفرین خودساخته.

من شخصا این تغییر و تحول درونی را با تمام وجودم احساس می‌کردم، و این لذتبخش‌ترین تجربه زندگی‌ام بود.

در این مسیر، زندگی آدمای موفق را یا مطالعه کردم و یا از نزدیک دیده‌ام، با چشما ن خودم دیدم که این گروه فقط پولدار نبودند بلکه قبل از ثروتمندی شخصیتشان تکامل یافته بود… وقتی با این افراد هم صحبت شدم اثری از غرور و تکبر و خودخواهی ندیدم ولی تا دلت بخواهد سرسخت و هدفمند بودند.

من می‌دانم که تقریبا هر آدمی که از نظر مالی موفق بوده، اولین کاری که کرده گذراندن دگرگونی و تحولی بوده تا آن آدمی بشه که توانایی رسیدن به اون نوع موفقیت رو داشته باشه.

اول باید خودت رو پرورش بدی، بعد موفقیت مالی خودش میاد. راه دیگه‌ای نیست.

آدم‌هایی که به موفقیت مالی رسیدن از کجا شروع کردن؟

روی خودت سرمایه گذاری کن

آدم موفق‌ها از کجا شروع کردند؟

شاید کتاب امیرحسین مظاهری به‌نام « …رقص عقاب‌ها » را خوانده باشید. در این کتاب آقای مظاهری کارآفرین مطرح ایرانی با کارآفرینان موفق ایرانی مثل: شاهرخ ظهیری، بهروز فروتن، بابک بختیار و دکتر جهانگیری و …مصاحبه کرده است.

تاکید اصلی این بزرگان به خوانندگان، سرمایه گذاری روی خودشان است. این بزرگان اقتصادی معتقدند که اگر دنبال پول باشی ، پولدار نمی شوی بلکه باید دنبال خدمت به مردم باشی به دیگران کمک کنی تا فرصت های طلایی نصیبت شود.

مثلا جف واکر، کسی که به مرد ۴۰۰ میلیون دلاری مشهوره (بله ۴۰۰،۰۰۰،۰۰۰ دلار)، برای یکی از محصولاتی که راه‌اندازی کرد یه «ساعت میلیون دلاری» رو تجربه کرد (یعنی ۱ میلیون دلار درآمد در عرض ۱ ساعت.)

وقتی جف واکر در یه ویدیو داستان موفقیت خودش رو تعریف کرد، تعجبی نکردم که داستانش با پرورش و رشد شخصی خودش شروع شد:

«یکی از مهم‌ترین دلایلی که امروز من به اینجا رسیدم اینه که حدود ۱۵ سال پیش، بعد از اینکه بارها و بارها یه برنامه تبلیغاتی رو تماشا کردم… در آن زمان زندگی من کاملا راکد شده بود – آینده خاصی نداشتم، به جای خاصی نمی‌رسیدم. و تقریبا هیچ پولی هم نداشتم. اینکه ۱۲۹ دلار خرج یه ویدیوی آموزشی بکنم تصمیم خیلی بزرگی بود. ولی همون‌طور که گفتم… ناباوری رو کنار گذاشتم و رفتم تلفن رو برداشتم و اون محصول رو سفارش دادم. و به محض اینکه اون ویدیوی آموزشی به دستم رسید، افتادم به جونش. تک‌تک گام‌ها رو دنبال کردم… دربه‌در دنبال این بودم که زندگیم رو تغییر بدم… و همه چیز از همین‌جا شروع شد… زندگیم از رکود به پیشرفت و صعودی رسید که هنوز حتی خودم هم به زور باورم می‌شه. خیلی راحت می‌بینم که سرنخ همه چیز به خرید اون دوره ویدیویی می‌رسه و اینکه بهش عمل کردم.» من به‌طور جدی رشد شخصی خودم رو شروع کردم، ذهنیتم، توانایی هدفگذاری، و مدیریت زمان خودم رو پرورش دادم… و بعد وقتی شرکت بعدی رو راه انداختم، در کمتر از ۶ به درآمد هفته‌ای ۱۲۳ هزار دلار رسیده بودم!

البته، برای اینکه چنین درآمدی داشته باشی باید بدونی داری چه کار می‌کنی. ولی این فقط یه روی سکه است. روی دوم و مهم‌تر سکه اینه که اول از درون رشد کرده باشی. و بعد سودش رو برداشت کنی.

پس حرف من ساده است: اول روی خودت سرمایه‌گذاری کن این چیزیه که من عمیقا بهش اعتقاد دارم. باید این تکنیک‌های فردی رو یاد بگیری تا تو رو به جلو ببره. روی رشد شخصی خودت سرمایه‌گذاری کن و به خودت و ذهن خودت مسلط شو.

یه ذهنیت قوی بساز، هدفت در زندگی رو کشف کن و یاد بگیر که از اشتیاق خودت بهره بگیری. یه رویای جذاب بساز و یاد بگیر که برای اون رویا هدف تعیین کنی و برای این هدف‌ها دست به عمل بزنی. یاد بگیر چطور ذهنت رو خوب متمرکز کنی و اصول پایه مدیریت زمان و کار مفید رو یاد بگیر. و بعد بهش عمل کن.

جواب می‌ده! خیلی زیاد.

این مطلب جذاب و کاربردی حتما بخوان:

5قانون طلایی سواد مالی

بهترین روش سرمایه گذاری روی خودمان!

مهارت یادگیری

بهترین سرمایه گذاری برای شما، قطعا سرمایه گذاری مهارت یادگیری است.

چرا مهارت یادگیری بهترین است؟

مدت‌هاست که فهمیدم چیزی که باعث پیشرفت ما در زندگی می‌شه، صرفا بهره هوشی یا IQ نیست. ما در دنیای جدید به یادگیری همیشگی نیاز داریم و زندگی خوب با یادگیری بدست میاد.

به نظرم یادگیری مهارت‌های جدید بهترین سرمایه‌گذاری محسوب میشه. ما با یادگیری هم میتونیم درآمدمون رو افزایش بدیم و هم زندگی شادتر و …

فرقی نمی کنه چه نوع یادگیری و یا صرف هزینه برای چه ابزاری. در واقع هر چیزی که به یادگیری ختم شده، به نوعی بهترین سرمایه گذاری محسوب می شود.

یادگیری ارتباط با همسرت و بچه‌هات، یادگیری ارتباط با مشتر‌هات و یادگیری سیستم‌سازی کسب وکارت، یاد بگیریم پولامون کجا بخوابونیم تامثل اکثر مردم آب نره و …

در این مسیر آدمای زیادی بودند که در سرنوشت من سهیم شدند افرادی که خودشان این مسیر را قبلا طی کرده بودند هر چند با سختی زیادی این راه را رفته بودند ولی با عشق اندوخته هاشون را در اختیار بقیه قرار می دادند.

دوره های آموزشی، سایت‌های مفید و کاربردی مثل: متمم، مدیر سبز، خرید کتاب، اساتید بزرگی مثل: دکتر روستا، محمدرضا شعبانعلی، ژان بقوسیان و… همه همه دریچه‌ای نو در زندگی من ایجاد کردند.

الف) یادگیری مهارت ارتباطی:

سال اولی که وارد دانشگاه شدم متوجه این موضوع شدم که ارتباطات چیزی نیست که توی دانشکده و درس و مشق بهمون یاد بدن و منم خیلی توش قوی نیستم و جزو مهارت‌های نرم به شمار میره که باید خودم برم دنبالش.

در اجتماع مدرسه، دانشگاه، بازار، دوستان و … زیبایی ظاهری خیلی مهم است ولی آنچه فرد را برای اطرافیان جذاب میکنه ارتباط اجتماعی است. ارتباط واقعی و صادقانه است که از ما یک شخصیت جذاب و قابل اعتماد می‌سازد.

ولی یادمان باشد که مهارت ارتباطی ذاتی و غریزی نیست. باید مهارت ارتباطی را یاد گرفت و گام به گام آن را در زندگی شخصی و اجتماعی بکار برد تا در این زمینه رشد کنیم.

مهارت یادگیری که بخش مهمی از مهارت سرمایه گذاری روی خودمان است، تاثیر زیادی در زندگی و کسب و کارمان بوجود خواهد آورد، که مهم‌ترین آن عبارتست از:

1. افزایش سازگاری با درخواست نیاز جامعه

در تغییرات و تحولات امروزه،افرادی که بتوانند به سرعت یاد بگیرند، و خودشان را با شرایط جدید سازگار کنند، و مهارت‌های جدید مورد نیاز جامعه را یاد بگیرند، شرایط شغلی عالی کسب می‌کنند.

کارفرمایان معمولا به دنبال افرادی هستند که در برابر تغییرات فناوری، اقتصادی و اجتماعی قابل‌ درک باشند و به طور مداوم مهارت‌های خود را ارتقا می‌دهند.

2. کتابخوانی همیشگی برای رشد فردی

یادتون باشد، دیگر نمی‌توانیم فقط به مهارت‌هایی بپردازیم که در مدرسه یا دانشگاه و یا حتی در کارگاه‌های آموزشی یاد گرفته‌ایم اکتفا کرد.
برای رشد واقعی در درازمدت، باید عادت به یادگیری مادام العمر در دسترس و ارزان رسید و به طور مداوم دانش و مهارت های خود را به روز کرد.
کتاب و کتابخوانی براحتی میتواند ما را در اوج آمادگی شخصیتی قرار دهد.

3. افزایش فرصت های شغلی

مهارت‌های جدید می‌تواند به شما در یافتن شغل جدید یا ارتقای شغلی در شغل فعلیتان کمک کند. کارمندانی که مهارت‌های قابل انطباق و مرتبط با نیازهای بازار کار دارند، فرصت‌های شغلی زیادی خواهند داشت و در مقابل سر حقوق و مزایا وضعیت بهتری خواهند داشت.

4. افزایش درآمد

تحقیقات جهانی و ملی نشانگر اینست که؛ کارآفرینان و حتی کارمندانی که مهارت‌های خود را به طور مداوم ارتقا می‌دهند، تا با شرایط جدید سازگارتر شوند، به طور متوسط نسبت به کسانی که این کارها را انجام نمی‌دهند، درآمد و دارایی بیشتری بدست می‌آورند.

این افزایش در آمد و دارایی به این دلیل است که آنها دارای مهارتهای مورد نیاز برای انجام وظایف خود در سازمان خود را دارا می باشند.

5. افزایش رضایت شغلی

مهارت‌های جدید می‌تواند به شما در انجام بهتر شغلتان و رضایت بیشتر از آن کمک کند. همچنین می‌توانید در ایجاد چالش و انگیزه بیشتر در محیط کار کمک کند.

زیرا این رشد شخصیتی و مهارتی به شما در محیط کار ارزش و اعتبار بیشتری به ارمغان می‌آورد.

مثال:

فردی که قبلا روزانه یک محتوا تولید داشته، ولی با یادگیری پرامپت نویسی برای هوش مصنوعی قادر است روزانه 3 محتوای جذاب و خلاق تولید کند بدون شک تحولی در کسب و کارش ایجاد خواهد کرد.

6. بهبود سلامت روان

مهارت‌های جدید می‌تواند به شما در افزایش اعتماد به نفس و ایجاد احساس امنیت بیشتر کمک کند.

همچنین می‌تواند به شما در کاهش استرس و سلامتی کمک کند، مشکلی که این‌روزها در جهان مدرن غوغا می‌کند.

7. مشارکت فعال در جامعه

مهارت‌های جدید می‌تواند به شما در بهتر شدن جهان بینی خود و نگرش نوین به محیط اطرافتان و ایجاد تفاوت در جامعه کمک کند.

شما می‌توانید از مهارت‌های خود برای کمک به دیگران، حل مشکلات و ایجاد آینده‌های بهتر برای همه استفاده کنید.

یادتون باشد؛ یادمون باشد؛ مهم اینست که بتوانیم مهارت یک سفر درازمدت جذاب و ارزشمند را تو کوله بارمون پس انداز کنیم، نه یک مقصد زودگذر. چون همیشه چیزهای بزرگ و بزرگتر برای یاد گرفتن وجود دارد، و مهم این است که ذهن باز و پویای ما آن را با اشتیاق پذیرا باشد.

در نتیجه:

یادگیری مهارت‌های کاربردی همانند؛ « اهمیت سرمایه گذاری روی خودمان» به عنوان مهم ترین سرمایه گذاری در دنیای پرشتاب امروز، یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت حیاتی برای بقا و پیشرفت است.

مهارت یادگیری؛ کلید گشایش فرصت‌ها ، افزایش درآمد، ارتقای شغلی، بهبود سلامت روح و روان و ایجاد تغییر در جهان اطراف است.

سرمایه گذاری واقعی و اصولی در مهارت یادگیری ، سرمایه گذاری برای خود و آینده خود و جامعه است. این سرمایه‌گذاری بازدهی تضمینی دارد و می‌تواند شما را به طور کامل متحول و سرزنده نگه دارد.

برای شروع این سفر پربار، چند قدم ساده بردارید:

1.موضوعات مورد علاقه یا نیاز خود را مشخص کنید؛

  • چه چیزی را می خواهید یاد بگیرید؟
  • این مهارت‌ها چگونه می‌توانند به شما کمک کنند؟

2.برنامه ریزی کنید:

  • چه زمانی و چگونه می خواهید یاد بگیرید؟
  • از چه منابعی استفاده کنید؟

3.اقدام کنید:

  • منتظر نمانید
  • همین امروز شروع کنید!
  • حتی قدم‌های کوچک می‌توانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند.

4.مشتاق باشید:

  • فرآیند سفر شما نیاز به صبر و پشتکار دارد.
  • از چالش‌ها نترسید و لذت ببرید.
  • به یاد داشته باشید، هیچ وقت برای دیر نیست!

معرفی چند ایده خلاقانه برای سرمایه گذاری در مهارت یادگیری:

1.در دوره های آنلاین یا حضوری شرکت کنید.

2.کتاب ها، مقالات و وب سایت های مرتبط با علاقه و نیاز خود را مطالعه کنید.

3.به پادکست‌ها و سخنرانی‌های انگیزشی افراد معتبر گوش دهید.

4.با متخصصان در زمینه علاقه و حوزه کاری خود تعامل برقرار کنید.

5.در کارگاه های آموزشی و کنفرانس ها شرکت کنید.

6.به طور داوطلبانه در سازمان‌هایی که علاقه مند به فعالیت هستید، مهارت های خود را به دیگران آموزش دهید.

ابراهیم اسدی هستم، معلم اقتصاد و مربی کسب و کار آنلاین. علاقه و تمرکزم بر کتاب و کتابخوانی و آموزش بیزنس است. اوقات فراغتم با طبیعت‌گردی، موسیقی، دیدن فیلم های تخیلی و کارآفرینی و گپ و گفت با دوستان میگذره.

دوستانتان در حال مطالعه این مطالب هستند:
تفکر خلاق، مهارت مشاور کسب و کار
با100میلیون تومان شاغل شوید
مولانا درمانگر فکرهای آشفته
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *