کسب مهارت درک تغییرات دنیا یکی از مهمترین توانمندی افراد موفق است، برای کسب این مهارت باید فهم تغییرات تحولات دنیا را به یک مهارت همیشگی تبدیل کنید.
شاید مشکلات اخیر کلافه ات کرده است و احساس می کنی باید کاری کنی و الا در این مشکلات غرق خواهی شد.
گران شدن کالاهای اساسی، ارز، مسکن، خودرو و … ! ناامیدت کرده و دنبال یک راه فرار از این مشکلات هستی!
اگر مقاله را تا انتها بخوانی و تمرین پایانی را انجام دهی شک نکن که نه تنها راه چاره را پیدا می کنی بلکه در مشکلات آینده هم غرق نخواهی شد..
تغییرات گذشته درسی برای تحولات آینده
به دانشآموزان ژاپن (نامه انیشتین به بچه های ژاپن)
فکر میکنم این حق را دارم که به شما دانشآموزان ژاپنی، سلام و درود بفرستم. چون خودم از نزدیک، کشور زیبای شما را دیدهام؛ شهرها و خانههایش، کوهها و جنگلهایش و کودکانی که با دیدن این زیباییها، میآموزند که کشورشان را دوست بدارند. یک کتاب بزرگ و قطور از نقاشیهای رنگی کودکان ژاپنی، همیشه روی میز من است.
اگر سلام من، از این راه دور، به دست شما رسید، با خودتان بیندیشید که این نخستین دوره در تاریخ انسان است که افرادی از کشورهای مختلف، میتوانند دوستانه با هم باشند و درک متقابل را تجربه کنند. در گذشته، ملتها نوعی حماقت متقابل را تجربه میکردند. در واقع، از یکدیگر نفرت داشتند یا از هم میترسیدند. امید است که روح برادری و فهم یکدیگر، بیش از پیش بین ملتها جایگاه خود را پیدا کند.
منِ پیرمرد، با این افکار [که اکنون در ذهن دارم]، از این راه دور به شما دانشآموزان سلام میکنم و آرزو دارم که نسل شما روزی، نسل ما را شرمنده کند.
تغییر تحولات آینده نزدیک
مجمع جهانی اقتصاد خظرات کسب و کارهای مناطق مختلف جهان طی ۱۰ سال آینده را معرفی کرده است. این گزارش که به طور منظم از سال ۲۰۰۶ تاکنون منتشر شده، بر پایه نظرسنجی از بیش از ۱۲ هزار فعال اقتصادی جهان تهیه میشود.
بر اساس این گزارش خاورمیانه و آفریقای شمالی؛ بیشترین ناامنی را برای کسب و کارها در بردارد.
شوربختانه اوضاع اقتصادی و اجتماعی ایران در منطقه خاورمیانه بالاترین ریسک را دارد.
برای عبور از این بحران و کشتی در حال غرق شدن چه باید کرد.
یا بهتر است بگوییم چیکار کنیم تا در کشتی در حال غرق شدن نمانیم و به موقع از آن خارج شویم تا دچار مشکل و حتی نابودی نشویم.
مهارت درک تغییرات دنیا و تحولات جهان امروز
هنر دیدن تغییرات و تحولات جهان امروز، به معنای بررسی و تحلیل دقیق و جامع اتفاقات و پدیدههایی است، که در حال رخ دادن در دنیای اطراف ما هستند. این هنر به معنای پذیرش و درک عمیق شرایط جدید و تغییراتی است که در جوامع، فرهنگها و تکنولوژیها رخ میدهند.
برای پرورش این هنر، در ابتدا نیاز است که به صورت فعال و مداوم به تحولات جهان اطراف خود توجه کنیم و با رویدادها و پدیدههای مختلف آشنا شویم.
برای این منظور، میتوانیم از رسانههای مختلف همچون رادیو، تلویزیون، اینترنت و شبکه های اجتماعی استفاده کنیم و همچنین با مراجعه به کتابخانهها، موزهها و نمایشگاهها، از دیدگاههای مختلف نویسندگان، هنرمندان و مورخان آگاهی پیدا کنیم.
مهمتر آنکه، برای پرورش هنر دیدن تغییرات و تحولات جهان امروز، باید قدرت تحلیل و ارزیابی خود را تقویت کنیم، و بدنبال پاسخ به سوالاتی همچون سوالات زیر باشیم:
- چرا این تغییرات رخ میدهند؟
- چه عواملی در پشت این تغییرات دخیل هستند؟
- چگونه این تحولات میتوانند، در زندگی شخصی و اجتماعی ما تاثیر گذار باشند؟
البته باید به یاد داشته باشیم، که هنر دیدن تغییرات و تحولات جهان امروز باید با برداشتن دیدگاههای گوناگون و به چالش کشیدن تصورات و قضاوتهای ما صورت گیرد. باید درک کنیم که دستیابی به دیدگاههای جدید و بهبود چشمگیر در زندگی و کار خود، ناشی از توانایی هنر دیدن تغییرات و تحولات جهان امروز است.
مثال:
همانند برادران محمدی، بهروز فروتن، شاهرخ ظهیری، مریم میرزاخانی، محمدرضا شعبانعلی، رضا سلطانی و.. که مهارت درک تغییرات دنیا را داشتند. و در برابر آن نه تنها ساز مخالف نزدند، بلکه همگام با تحولات جهان حرکت کردند.
ولی جبهه گیری رییس اصناف تاکسیرانان تهران در برابر اسنپ و کالسکه چی عصر قجری در برابر ورود اتومیبل و نواختن ساز مخالف بعضی افراد در برابر هوش مصنوعی … نشانه هایی از عدم درک تغییرات اطرافشان می باشد.
به قول سهراب سپهری شاعر نوگرا و دور اندیش که می گوید:
چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید.
چگونگی درک تغییرات جهان امروز؟
برای درک دیدگاهها و تحولات جدیدی، که در امروز و آینده ممکن است در اطرافمان اتفاق بیفتد، باید:
۱. خواندن کتب و مقالات مرتبط: برای درک دیدگاههای جدید، میتوانید به مطالعه کتب و مقالات مرتبط با موضوع مورد نظرتان بپردازید. این کتابها و مقالات ممکن است شامل نظرات و دیدگاههایی باشند که با تجربیات شما متفاوت هستند.
۲. گفتگو با افراد با دیدگاههای مختلف: با برقراری ارتباط با افراد با دیدگاههای مختلف از خود، میتوانید به درک بهتری از دیدگاههای جدید برسید و نقطه نظرهای جدیدی را دریافت کنید.
۳. شرکت در بحثهای گروهی: با شرکت در بحثهای گروهی و گفتگو با افراد با دیدگاههای مختلف و شنیدن دیدگاههای آنها، میتوانید به تفکرات جدید دست یابید.
۴. سفر و گردش: با سفر به مناطق و کشورهای مختلف، میتوانید با فرهنگها و دیدگاههای مختلف آشنا شوید و از نگاه دیگری به مسائل نگاه کنید.
۵. شرکت در دورههای آموزشی و کارگاهها: با شرکت در دورههای آموزشی و کارگاههای مختلف، میتوانید با دیدگاههای جدید و رویکردهای متفاوتی درباره موضوعات مختلف آشنا شوید.
کتاب های پیشنهاد شده برای مهارت درک تغییرات دنیا
۱. ” کتاب مقدمه ای بر فلسفه” اثر “مارک بی وودهاوس”
۲. “ظهور طبقه خلاق” اثر “ریچارد فلوریدا”
۳. “تفکر برتر” اثر ” گابریل وینبرگ”
۴. ” راهنمای کاربران مغز” اثر “جان جي ريتي (John J. Ratey)”
۵. “در جستجوی زمان از دست رفته” اثر” مارسل پروست”
۶. ” کتاب نظام جهانی مدرن” اثر ” ایمانوئل والرشتاین”
۷. ” دوباره فکر کن” اثر ” آدم گرانت”
ساخت محیطی خلاق و نوگرا برای کسب مهارت درک تغییرات دنیای آینده
برای کسب مهارت ” درک تغییرات دنیای آینده” باید محیطی مستعد در راستای پرورش این مهارت ایجاد کرد تا مسیر و چگونگی طی کردن آن برای فرد قابل فهم و هضم باشد.
راهکارهای زیادی در این زمینه وجود دارد که موارد زیر برای شروع نتیجه خوبی برای افراد در بر دارد.
1. ارائه فرصتهای یادگیری متنوع: برای ایجاد یک محیط ایندهنگر و خلاق، باید فرصتهای متنوعی برای یادگیری و کسب تجربه برای دانشجویان فراهم کنید. این شامل ارائه درسهای تنوعپذیر، کارگاهها، نشستهای گروهی، پروژههای تیمی و برنامههای مرتبط با صنعت و بازار کار است.
2. تشویق به انجام پروژههای نوآورانه: با تشویق دانشجویان به انجام پروژههای نوآورانه و خلاق، میتوانید آنها را به فکر کردن خلاقانه و ارائه راهحلهای جدید ترغیب کنید. برای مثال، میتوانید مسابقات پروژههای نوآورانه برگزار کنید و به برترینها جوایز اهدا کنید.
4. تشویق به برقراری ارتباط با صنعت و دنیای کار: ارتباط با صنعت و دنیای کار، به دانشجویان کمک میکند تا با نیازها و چالشهای واقعی دنیای کار آشنا شوند و راهحلهای خلاقانه برای آنها پیدا کنند. برای مثال، میتوانید کارگاههایی با حضور صنعتیان مرتبط با رشتههای تحصیلی دانشجویان برگزار کنید.
در نتیجه:
برای کسب مهارت درک تغییرات دنیای آینده راهکارهایی در این مطلب ارایه گردید، ولی در انتها مشخص شد که با ایجاد یک محیط خلاق و نوآور با مجموعه ای از آدمای نوآور بیشترین تاثیر را در بدست آوردن مهارت درک تغییرات آیند جهان دارد.
برای ایجاد یک محیط نوآورانه و خلاق برای دانشجویان و جوانان، باید تلاش کنید تا فرصتهای یادگیری متنوع، فضای کار تیمی، ارتباط با دنیای کار و صنعت، فناوری و تشویق به ایدهپردازی خلاقانه را فراهم کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.